szolgaltatasszemszallitashead

Személyszállítás

A társaságok közül 9 társaság végez személyszállítási tevékenységet. A helyközi menetrend szerinti forgalomban a cégcsoport járművei naponta mintegy 1,1 millió utast szállítanak el.


A menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratokkal az ország 3155 települése közül 9 kivételével valamennyi elérhető, a települések kétharmadának lakosai csak a VOLÁN Egyesülés tagjai által üzemeltetett autóbuszjáratok segítségével juthatnak el az iskolába, munkahelyre, illetve intézhetik hivatalos és magáncélú utazásaikat. A megfelelően kialakított közlekedési kapcsolatnak a kisebb települések gazdasági életében elengedhetetlenül fontos infrastruktúra-pótló szerepe van.


A menetrend szerinti forgalom a határokon is túlnyúlik. A VOLÁNBUSZ Zrt. nemzetközi autóbuszjáratai 18 országba juttatják el az utasokat, a határmenti településekre, illetve jó néhány európai nagyvárosba is. A személyszállító társaságok a szerződéses munkásszállításban, valamint a bel- és külföldi különjáratok lebonyolításában is részt vesznek.


A VOLÁNBUSZ Zrt. - a helyi önkormányzatokkal kötött szerződések alapján - önálló helyi menetrend szerinti autóbuszjáratokkal számos településen bonyolítja le a közösségi közlekedést.

 

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail