Hírek

SIM 9636

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. elnyerte a Siemens Digitalizációs díjat, mellyel azoknak a vállalatoknak az érdemeit ismerik el, akik látják a digitalizáció fontosságát és tesznek is azért, hogy a tevékenységük minél inkább digitális alapokon nyugodjon. Az elismerést Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója vette át.

A digitalizáció részét képezi az automatizálás, a folyamatok optimalizálása, valamint az adatok gyűjtése és elemzése is. Ez egy olyan összetett folyamat, melynek segítségével optimalizálható egy vállalat működésének szinte minden területe. A BKK-nál a digitalizációt komplex megközelítésben alkalmazzák, így a cég minden folyamatát átszövi.

A digitalizáció bevezetését a működési hatékonyságra való törekvés is előidézte, továbbá fontos, hogy a vállalat példát mutasson az innovatív megoldások alkalmazása terén. A digitalizációs lépések bevezetésének legfőbb oka, hogy a BKK igyekszik megfelelni a közösségi közlekedést használók elvárásainak. A BKK-nál ma nincs olyan fejlesztés, amelynek ne lenne digitalizációs vonatkozása. Egy villamos beszerzése manapság legalább annyira informatikai beruházásnak tekinthető, mint amennyire közlekedésieszköz-beszerzésnek. Egy útfejlesztés is legalább annyira informatikai beruházásnak tekinthető, mint infrastrukturális beruházásnak.

A Siemens Zrt. idén elkészítette Magyarország első átfogó Digitalizációs Index-ét, melynek segítségével azt vizsgálták, hogy a különböző közép- és nagyvállalatok milyen hangsúlyt fektetnek a digitalizációra. A vizsgálatban mintegy harminc hazai vállalat vett részt, és azoknak amelyek bekerültek a két részből álló kutatás második fázisába, lehetőségük nyílt arra, hogy elnyerjék a Siemens Digitalizációs Díjat.

Forrás: BKK Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail