Hírek

A vakáció kezdetével csúcsra járatja a balatoni forgalmat a MÁV-VOLÁN-csoport. Június 22-től, a főszezontól kezdődően a jelenleginél is több vonatot, IC-kocsit és motorvonatot állítunk forgalomba, ezáltal még több férőhely áll majd az utasaink rendelkezésére, hogy megkönnyítsük, kényelmesebbé tegyük a strandolásra az utazásokat, a tóparti nyaralásokat. A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló menetrend szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtjuk meg a nyarat az előszezonihoz hasonló kínálattal szeptember 22-ig.

A Volánbusz helyi és helyközi járataival idén is megkönnyíti a Balatonnál nyaralók és kirándulók közlekedését, illetve az ország számos térségéből biztosít most is közvetlen eljutást a tóhoz.

Eljutás a Balatonhoz 2024

Helyi járatok

A Volánbusz négy Balaton-parti településen, Siófokon, Balatonfüreden, Keszthelyen és Fonyódon üzemeltet helyi járatokat, melyek helyi jegyekkel és bérletekkel vehetők igénybe. További információ: https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/balaton#helyi

Balatonfüreden csatlakozik a Budapest felől érkező Intercity vonatokhoz a Tihanybusz

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni. A Tihanybusz nevet és logót viselő járatok Balatonfüredről körjáratként, két útvonalon érik el Tihanyt, így akár Tihanyon belüli utazásra is igénybe vehetők országbérlettel, Veszprém vármegyebérlettel és napijegyekkel. A nyári tanítási szünetben, a hétvégi időszakban új Tihanybusz-járatok is segítik az eljutást. A menetrendi fejlesztésnek köszönhetően hétvégente 9 és 18 óra között már 30 percenként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között. Részletes információ: Változik a Tihanybusz menetrendje (volanbusz.hu)

2024 Tihanybusz

Bagolyvonatokhoz csatlakozó éjszakai járatok a Káli-medencébe

A nyári tanszünet időtartama alatt péntek és szombat éjszakánként „Káli-kör” elnevezésű, 7702-es vonalszámú autóbuszok közlekednek Tapolcáról Révfülöpre és vissza, Gyulakeszi, Káptalantóti, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Köveskál, Balatonhenye és Kővágóörs települések érintésével. A járatok a Balatonfüred és Tapolca között közlekedő Bagolyvonatokhoz Révfülöp vasútállomáson biztosítanak csatlakozást. További részletek: Káli-kör – éjszakai járatok közlekedése a Káli-medence térségében (volanbusz.hu)

A helyi járatok, a Tihanybuszok és a Káli-kör járatok menetrendjéről, útvonaláról és díjszabásáról, valamint arról, hogy az egyes városokból, régiókból hogyan érhető el autóbusszal a Balaton, a www.volanbusz.hu/balaton oldalon is lehet tájékozódni.

A nyári vasúti menetrend és további információ ide kattintva érhető el a teljes közleményben.

Forrás: MÁV Zrt. - VOLÁNBUSZ Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail