Hírek

Még több modern, kényelmes, környezetkímélő autóbusz érkezett Székesfehérvár helyi közlekedésébe. A Volánbusz célja, hogy a megújuló autóbuszflottával, a szolgáltatási színvonal emelésével hozzájáruljon az utasok elégedettségéhez, és egyre többen szavazzanak bizalmat a városban üzemelő helyi közlekedési közszolgáltatásnak.

A célkitűzés megvalósításában a Volánbusz új alvállalkozója, az INTER TAN-KER Zrt. is részt vállal: 2021. szeptember 25-től 7 darab szóló és 3 darab csuklós autóbusszal látja el Székesfehérváron egyes helyi közszolgáltatási részfeladatokat.
A 2016-os évjáratú, Mercedes-Benz CONECTO G típusú csuklós autóbuszok férőhely-kapacitása 120 fő, 40 ülőhely és 80 állóhely áll az utasok rendelkezésére. Az Inter Traction Electrics Kft. saját fejlesztésű és gyártású 2021-es új Mercedes-Benz REFORM 500 LE típusú szóló autóbuszai 75 főt szállíthatnak: 36 ülőhelyen és 39 állóhelyen utazhatnak a járatot igénybe vevők. A fehér alapon alul kék és piros sávú fényezéssel ellátott, egységes megjelenésű járművek a legkorszerűbb, EURO6 környezetvédelmi szabványnak megfelelő dízelmotorokkal rendelkeznek, légkondicionáltak, kívül-belül digitális utastájékoztató rendszerrel felszereltek, az utasüléseknél pedig USB töltőhelyek állnak rendelkezésre.
 
Az autóbuszokkal Székesfehérvár 11 számozott helyi vonalán találkozhatnak az utasok, amelyek érintik a belváros esetében az autóbusz-állomást, a Várkörút és a Jancsár utat, az Öreghegy városrészben a Béla utat, a Kassai/Nagyszombati utat és a Fiskális utca területét is, de megfordulnak olyan területeken is, mint a Fecskepart, a Maroshegy, a Kórház és a Vasútállomás. A járművek besegítenek az Ipari Parkhoz kapcsolódó körzetek kiszolgálásába is.
Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.
Fotó: ITK Holding Zrt.
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail