Hírek

A három évvel ezelőtt útjára indított „Hol vagy Kajla?” program a kisiskolás gyerekeket és családjukat buzdítja arra, hogy játékos módon fedezzék fel az ország természeti és kulturális értékeit. Az idei szezonban – június 16. és augusztus 31. között – több mint 70 ezer alsó tagozatos diák utazott Kajla útlevéllel ingyen a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain. 

Július végéig mintegy 30 ezren, míg augusztusban több mint 40 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazás lehetőséggel. A MÁV-START idei újítása, hogy a könnyebb jegyvásárlás érdekében bevezették a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is, csak ebből a jegytípusból több mint 9000 fogyott a nyári szünetben.

A tavalyi nyári időszakhoz hasonlóan szívesen látogatták a diákok az ország nagyvárosait vonattal, de a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környéke különösen népszerű úti cél volt. A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen juthattak el az ország bármely pontjára. A nyári szezonban mintegy 170 ezer kilométert tettek meg a Volánbusz járatain, a legkedveltebb buszos úti cél Siófok, Szentendre és Esztergom volt.

A program és a kedvezmények népszerűsítése érdekében a MÁV 2019-ben felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt. A Kajla figurás jármű 2021 nyarán Budapest és a Balaton között közlekedett, és több mint 75 ezer kilométert tett meg.

Tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, míg a járványhelyzet előtt, 2019 nyarán 100 ezer kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Forrás: MÁV Zrt. - VOLÁNBUSZ Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail