Hírek

November 18-tól az egészségügyi dolgozók csak a kormányrendeletben megjelent igazolással utazhatnak díjmentesen

Az MVK a díjmentes utazási lehetőség igénybevételéhez átmenetileg, 2020. november 17-ig elfogadja az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolványt, ideértve a szakmai kamarai tagsági kártyákat is.
 
November 18-tól a díjmentes utazásra való jogosultságot kizárólag az alábbi dokumentumokkal lehet igazolni jegy- és bérletellenőrzés során:
•  az egészségügyi dolgozóknak – a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmány mellett – a november 10-én megjelent kormányrendeletben található igazolást kell bemutatniuk, amelyet az munkahelyéül szolgáló egészségügyi intézmény állít ki,
•  az orvos- és egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatóknak pedig a hallgatói jogviszonyt tanúsító igazolvány mellett az őket foglalkoztató egészségügyi intézmény által kiállított, a november 10-én megjelent kormányrendeletben található igazolást szükséges megmutatniuk.
 
Az MVK arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat, melyek az ingyenes utazás feltételei. A díjmentes utazás a veszélyhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.
 
Az említett igazolás a Magyar Közlöny utolsó oldalán található: http://mvkzrt.hu/sites/default/files/dokumentumok/egyszeru_dokumentumok/magyar_kozlony_242.szam_.pdf

Forrás: Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

-----------

Korábbi hír:

November 11-től az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. járatain a veszélyhelyzet ideje alatt. A díjmentes utazásra való jogosultságot, a személyazonosságra alkalmas okmánnyal és az egészségügyi intézmény által kiadott 486/2020. (XI.10.) Kormányrendelet 1. számú mellékletével lehet igazolni. A díjmentes utazás a veszélyhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.
 
Az MVK Zrt. arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a díjmentes utazáshoz szükséges igazolást.   

Forrás: Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail