Hírek

A szeptemberi iskolakezdés problémamentes elindulására tekintettel a közúti, illetve a vasúti közforgalmú járatokat üzemeltető szolgáltatók valamennyi járatára vonatkozóan a 2017. szeptember havi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek érvényességének kiterjesztéséről döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a következők szerint: 2017. augusztus 28-án 0:00 órától 2017. október 5-én 23:59 óráig! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a meghosszabbított érvénytartam a tanévkezdés első bérletvásárlási időszakának pénztári, illetve fedélzeti forgalmát egyenletesebben osztja el. A járatok zavartatása csökken, a menetrendnek megfelelően, nagyarányú késések nélkül közlekedhetnek, illetve a szolgáltatásokat igénybevevők számára is kényelmessé és kiszámíthatóvá válik az utazás. 

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelő államtitkár elmondta: „A nyári időszakhoz képest szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények. A bérletek meghosszabbított érvényességi ideje a pénztári várakozási idő csökkentését segíti elő, zökkenőmentesebbé téve az utasok kiszolgálását. Az intézkedésnek köszönhetően a dolgozók és tanulók számára kiszámíthatóbbá válik a bérletvásárlás a tanévkezdés időszakában.”

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

 

 

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail