Hírek

Tizenhat szervezet, ötven gépjármű és több mint százötven ember vett részt 2016. november 21-én azon az országos téli felkészítő gyakorlaton, amelyen a rendkívüli műszaki mentéseknél beavatkozó szervezetek a havazás miatt esetleg bekövetkező balesetek következményeinek felszámolását szimulálták. A gyakorlat részeként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon és a területi, helyi szerveknél zajló törzsvezetési gyakorlaton több százan gyakorolták, milyen teendők jelentkeznek, milyen intézkedéseket kell meghozni, ha az intenzív havazás és a viharos szél miatt megbénul az élet.

 

A szikrázó novemberi napsütést és a kellemes őszi hőmérsékletet heteken belül országszerte kemény tél válthatja fel, a csapadékos időjárás és a zord mínuszok pedig nem csupán a tájat, de a nagy átmenő forgalmat bonyolító utakat is fehérbe boríthatják. Jóllehet a katasztrófavédelem és társszervei számos fórumon felhívják a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy az elkövetkező hónapokban kizárólag téli közlekedésre felkészített műszaki állapotú, téli gumiabroncsokkal felszerelt járművekkel és fokozott óvatossággal induljanak útnak, kiemelt fontossággal bír, hogy a téli időjárási körülmények következtében előforduló káreseteknél a műszaki mentésekben résztvevő szervezetek gyakorlottan, határozottan és hatékonyan működjenek együtt.

Éppen ezért a Fejér Megyei Védelmi Bizottság november 21-ére rendkívüli téli felkészülési gyakorlatot szervezett az M6-os autópálya Fejér megyei szakaszának két pontjára, ahol tizenhat szervezet és egyesület több mint százötven munkatársa csaknem félszáz gépjármű közreműködésével szimulálta órákon keresztül a havazás következtében esetleg kialakuló közúti közlekedési baleseteket, illetve forgalmi elakadásokat. Az egész napos gyakorlatból a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a mentőszolgálat, a honvédség, a közútkezelő, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Vöröskereszt és számos önkéntes egyesület is kivette a részét. A helyszíni gyakorlatokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon működő és a mentésben résztvevő szervezetek képviselőit tömörítő operatív törzs vezényelte.
 
A gyakorlat délelőtti órákra megszervezett első felvonásának az M6-os autópálya ráckeresztúri pihenője adott otthont, ahol a sajtó munkatársai testközelből is megismerkedhettek a műszaki mentésekben részt vevő szervezetek beavatkozó állományával és a mentésben dolgozó járműparkkal, majd a katasztrófavédelem, a rendőrség és a NAV munkatársai egy átfogó ADR-ellenőrzést is végrehajtottak a 30-as kilométerkőnél található benzinkúton. A töltőállomás parkolójában a Magyar Honvédség azon járművei is felsorakoztak, amelyeket a téli időjárási körülmények közepette kialakuló tömegbalesetek felszámolására folyamatosan bevetésre kész állapotban tartanak. Horváth Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának megbízott szárazföldi haderőnemfőnöke elmondta, hogy szükség esetén a honvédség a katasztrófavédelem országos, illetve helyi irányító szerveinek kérésére avatkozik be a műszaki mentésekbe, amennyiben például a havazás következtében elakadt járművek mentése speciális erőket és eszközöket igényel. Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója tájékoztatójában hozzátette, hogy intenzív havazás esetén a szervezet az ellenőrzése alá tartozó több mint harmincegyezer kilométer hosszú útszakaszon hétszázötven saját járművel dolgozik az úthálózat letakarításán, síkosságmentesítésén és tisztán tartásán.
 
A statikus bemutatót követő második helyszínként az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalának dunaújvárosi pihenőjét jelölték ki a szervezők. A 70-es kilométernél található benzinkút parkolóját a rendőrség már a gyakorlatot megelőző órákban lezárta, a katasztrófavédelem pedig egy roncsbuszt, egy autóroncsot, valamint néhány „elakadt” személyautót és kisteherautót is a helyszínre szállíttatott. A tűzoltók már a kora délutáni órákban oldalára borították a leselejtezett buszt, az autóroncsot pedig a vezetőfülke elejéhez tolták. A gyakorlat forgatókönyve szerint a két jármű az autópályán balesetet szenvedett, az ütközés következtében a busz felborult, a gépkocsiban és az autóbuszban összesen tizenkét ember szenvedett könnyebb vagy súlyosabb sérülést. A lezárt parkolóban berendezett káreseti helyszínen további öt jármű, köztük a büntetés-végrehajtás egyik rabszállító járműve is felvonult, amelyek a gyakorlati szituáció szerint a baleset következtében feltorlódó kocsisorban akadtak el.
 
A sérülteket a közösségi szolgálaton résztvevő egyik dunaújvárosi rendészeti szakközépiskola diákjai alakították, akiknek sérüléseit a gyakorlat részeként a mentők, valamint a Magyar Vöröskereszt és a Fejér megyei önkéntes mentőszervezet munkatársai látták el. A balesethez riasztott hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítővágó berendezéssel vágták le a személyautó ajtóit, oszlopait és tetejét, valamint az autóbusz tetejének egyik menekülőnyílását, majd az „elakadt” járművek kimentése után egy műszaki mentő jármű és egy daru segítségével az autóbuszt kerekeire állították.
 
Az esti órákig elhúzódó gyakorlatot Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelmi főigazgatóság veszélyhelyzet-kezelési főosztályának vezetője és Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is eredményesnek értékelte.

Forrás: BM OKF

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail