Hírek

Folytatódik a Pesti alsó rakparton a felújítás és a csatornázás augusztus 3-ától

2016. augusztus 3-ától (szerda) a Dráva utcában a Népfürdő utca és a Visegrádi utca között – a várhatóan 2017 tavaszáig tartó „Margitsziget csatornázása és kapcsolódó munkák” valamint a „pesti rakpart fejlesztése” projekt keretében – a közmű- és útépítés folytatódik a Dráva utca Kárpát utca és Váci út közötti szakaszával. Az építkezés ideje alatt a Dráva utcába irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható. A forgalomkorlátozások miatt kismértékben változik a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 79-es trolibusz útvonala.

Az eddigi forgalmi rendhez képest a Katona József utca Pozsonyi út és Újpesti rakpart közötti szakaszának forgalmi irányát visszaállították az eredetire, azaz ismét a rakpart felé egyirányú. Az Újpesti rakpart Katona József utca és Radnóti Miklós utca közötti szakaszán az épületekhez közelebb eső útpálya forgalmi iránya szintén megváltozott az eredeti tervekhez képest, észak felé egyirányú. Ezzel a változtatással körüljárhatóvá vált a Pozsonyi út–Katona József utca–Újpesti rakpart–Radnóti Miklós utca tömb, ami a nem kívánatos átmenő forgalom kiszűrését is szolgálja.

A már bevezetett forgalmi változások továbbra is megmaradnak: az Újpesti rakpartot érintő változások mellett és az alsó rakpart egyirányúsága dél felé.

Az új építési ütem során, 2016. augusztus 3-ától (szerda) a Dráva utca Kárpát utca és Hegedűs Gyula utca közötti szakaszán a belső forgalmi sávokat, míg a Hegedűs Gyula utca és a Váci út közötti szakaszon a szélső forgalmi sávokat lezárják. A munkaterület miatt irányonként így csak egy-egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni a Dráva utcában:

  • a Dráva utca és a Pannónia utca csomópontjában a Dráva utcáról egyik irányból érkezve sem lehet balra kanyarodni a Pannónia utcába;
  • a Dráva utca és a Visegrádi utca csomópontjában pedig a Visegrádi utca mindkét ágát lezárják, csak a Dráva utcai áthajtó forgalom marad meg. A Visegrádi utca két szakasza pedig a Pulszky utca és a Tisza utca irányából zsákutca lesz.

15-ös és 115-ös autóbusz

A korlátozások miatt a 15-ös és 115-ös autóbusz dél felé a Népfürdő utca–Révész utca–Pannónia utca útvonalon közlekedik 2016. augusztus 3-ától (szerda). A buszok haladásának segítése érdekében a Pannónia utca Dráva utca és Révész utca közötti szakasza egyirányúvá válik a Dráva utca felé. Emiatt a Vizafogó lakótelep területét a Dráva utca felől csak a Hegedűs Gyula utcán és a Kárpát utcán át lehet elérni.

A munkák ideje alatt a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér felé a Népfürdő utcában a Révész utcáig a menetrend szerinti, majd a Révész utca–Pannónia utca módosított útvonalon halad. Az autóbuszok a Dráva utca megálló helyett ideiglenesen a Pannónia utcában a Dráva utca kereszteződése után állnak meg.

A munkák ideje alatt a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé a Hegedűs Gyula utcában a Dráva utcáig a menetrend szerinti, majd továbbra is a Hegedűs Gyula utca–Révész utca–Népfürdő utca módosított útvonalon halad. Az autóbuszok a Dráva utca megálló helyett a 79-es trolibusz Kárpát utca megállójában állnak meg.

A munkák ideje alatt a 79-es trolibusz rövidített útvonalon a Keleti pályaudvar M és a Dózsa György út M (Váci út) között közlekedik.

alt_vj_Dráva_utca_160803

75-ös és 79-es trolibusz

A munkák ideje alatt a 75-ös trolibusz változatlanul a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között közlekedik, azonban  mindkét irányú Dráva utca megállóhelyét a Kárpát utcába helyezik át.

A 79-es trolibusz rövidített útvonalon, csak a Keleti pályaudvar metróállomás és a Dózsa György út metróállomás között közlekedik, a Visegrádi utca–Révész utca–Kárpát utca–Dráva utca hurok érintése nélkül. A Révész utca, a Kárpát utca és a Dráva utca megálló kimarad, a Dózsa György út M csomópontnál pedig ideiglenesen csak a Váci úton, a 950-es autóbusz Rákospalota irányú megállóhelyén lehet le- és felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Forrás: BKK

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail