Hírek

Bővült azoknak az utazóknak a köre, akik a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején térítésmentesen vehetik igénybe a közösségi közlekedést, így Pécsett a Tüke Busz Zrt. járatait.

A rendelet értelmében az egészségügyi dolgozók mellett, - akik eddig ingyenesen vehették igénybe a közösségi közlekedést - további munkavállalók részesülnek utazási kedvezményben. A kormányrendelet kibővítette a kedvezményezettek körét egyes szociális dolgozókra, a köztisztviselőkre, a honvédekre és a rendvédelmi dolgozókra. Az ingyenes utazási jogosultságot az érintetteknek igazolniuk kell és 2021. február 7-éig vehetik igénybe a kedvezményt.


Részletek:
A koronavírus világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020.évi CIX. törvény 2. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján a Kormány az 582/2020. kormányrendeletben a veszélyhelyzet ideje alatt biztosított utazási kedvezmények tekintetében az alábbiakról határozott:


Ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális, és elővárosi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást 2021. február 7-éig (a továbbiakban utazási kedvezmény)
a) a szociális, gyermekjóléti vagy gyemekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, illetve hálózatnál dolgozó,
b) a közszolgálati tisztviselőkről szóló szóló 2011. évi CXCIX. törvény vagy a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény szerinti jogviszonyban álló,
c) a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény szerinti jogviszonyban álló,
d) a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény szerinti jogviszonyban álló,
a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzettel összefüggő, illetve a SARS-CoV-2 koronavírus –világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat ellátó személy.


Az utazási kedvezményre jogosultaknak az alábbi, a foglalkoztató által kiállított igazolást és a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt kell felmutatniuk az autóbuszon ellenőrzés céljából:

 
Forrás: Tüke Busz Zrt.
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail