Hírek

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának döntése értelmében 2020. október 8-tól pótdíjat fizetnek azok az utasok, akik a DKV Zrt. autóbusz-, trolibusz- és villamos járatain nem viselnek, vagy helytelenül használják a maszkot. 

A jelenleg hatályos kormányzati járványügyi rendelet értelmében, a 6. életévet betöltött közösségi közlekedésben résztvevőknek Debrecenben is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata, melyet a DKV Zrt. ellenőrei folyamatosan ellenőriznek. Eddig azt az utast, aki nem tartotta be a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, a járművezetők és a jegyellenőrök figyelmeztették, végső esetben kizárták az utazásból.

A DMJV Közgyűlés döntése értelmében mától az utazásból történő kizáráson felül pótdíjat is fizetnie kell annak az utasnak, aki a figyelmeztetés ellenére sem tartja be a helyes maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, vagy maszk nélkül utazik a járműveken.

A pótdíj mértéke 2020. október 8-tól:

  • helyszínen, vagy három munkanapon belüli kiegyenlítés esetén: 4 000 Ft
  • naptári napon belüli kiegyenlítés esetén: 5 000 Ft
  • és 60. naptári nap közötti kiegyenlítés esetén: 15 000 Ft
  • naptári napon túl történő kiegyenlítés esetén: 20 000 Ft

A járványügyi helyzetben előírt maszkhasználattal és a pótdíjazással kapcsolatban a DKV  Üzletszabályzatában részletesen tájékozódhatnak.

Kérjük Utasainkat, hogy saját és utastársaik védelme, a vírus terjedésének csökkentése illetve a kellemetlenségek elkerülése érdekében tartsák be a helyes – szájat és orrot eltakaró – maszkhasználatot a járműveken.

Együttműködésüket köszönjük!

Forrás: DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail