Hírek

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Lánczy Leó-díjat adományozott a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának a regionális közlekedési központok Volánbusz Zrt.-be történő integrálása során nyújtott kimagasló szakmai munkájának elismeréseként az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A kitüntetés átadására a koronavírus-járvány miatt szűk körben került sor. Dávid Ilona a Volánbusz valamennyi dolgozójának nevében mondott köszönetet a díjért. 

 
Bártfai-Mager Andrea megköszönte Dávid Ilonának a busztársaságok újjászervezése, integrációja során tett erőfeszítéseit. A miniszter asszonytól 2018-ban kapott felkérésnek eleget téve a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt., a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2019. október 1-jével a Volánbusz Zrt. része lett. A hatékonyabb működés kialakításával a társaság a közelgő piacnyitás után versenyképes vállalatként, a közúti közösségi közlekedés kiemelkedő szereplőjeként tudja folytatni a munkát. Az új Volánbusz évente mintegy 667 millió utas szállításáról gondoskodik; több mint 19 ezer dolgozójával a harmadik legnagyobb foglalkoztató az állami vállalatok között.
 
A dualizmus kiemelkedő gazdasági szakemberéről, a korszerű magyar közlekedés megteremtésében is oroszlánrészt vállaló Lánczy Leóról elnevezett díjat a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a hosszú időn át kimagasló szakmai munkát végző vagy valamely kiemelt fontosságú szakmai feladat végrehajtásában közreműködő személyeknek, illetve kiemelkedő életmű elismeréseként adományozza.

 

Dávid Ilona a Volánbusz valamennyi dolgozójának nevében mondott köszönetet a díjért: Ez minden volános közös elismerése, hiszen az integráció csak összefogással, a kollégák kemény munkájának köszönhetően valósulhatott meg. Ez segít abban, hogy a mostani nehéz helyzetben is helyt tudjunk állni – fogalmazott az elnök-vezérigazgató, aki a díjjal járó pénzjutalmat – mint alapító – egy hamarosan létrejövő, jótékony célokat szolgáló alapítvány javára ajánlja fel.

Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail